BG

EN

ES

 


ЕВРОБУЛ БЪЛГАРИЯ ХОДИНГ ЕООД
инвестира 20 000 000 лв.
в строителството на новия
жилищен комплекс СЕЛЕКТ АПАРТМЪНТС

 


Комплексът е разположен в подножието на Витоша, в квартал Княжево - местността Карпузица.

 
      В края на март 2007 г. започна изграждането на девет самостоятелни жилищни сгради, формиращи СЕЛЕКТ АПАРТМЪНТС.
      ЕВБРОБУЛ БЪЛГАРИЯ ХОЛДИНГ ЕООД е дружество с утвърдени традиции в строителния бранш.
      Собственик и управител на дружеството е инж. Пламен Бенински. Той е натрупал своя опит в областта на строителството при изграждането на редица обекти от национално значение като АЕЦ Козлодуй и АЕЦ Белене. Ръководил е и редица проекти в Нефтохим - гр.Бургас, Нефтохим - гр.Плевен и др.
      Инж. Пламен Бенински е експредседател на Българската Строителна Камара и настоящ председател на Националната асоциация на строителите на жилища в България /НАСЖ/.
      В края на март бе направена първата копка по изграждането на СЕЛЕКТ АПАРТМЪНТС и започна активната строителна дейност.
      Инвеститорът е възложил изпълнението на няколко подизпълнителски фирми, доказали и утвърдили се в бранша.

 
      СЕЛЕКТ АПАРТМЪНТС е с РЗП над 35 000 м2 и е проектиран върху терен с площ от 8 000 м2. Ориентиран е по дължината на ул.Евлия Челеби с великолепен изглед на юг към Витоша и Копитото.
      В непосредствена близост до комплекса се намира 26 СОУ Йордан Йовков и преминават две основни транспортни артерии - бул.Никола Петков и бул.Цар Борис III.
Около комплекса е предвиден обиколен път, който осигурява достъп на автомобилите до подземния паркинг и вътрешния двор.
      Ансамбълът от девет самостоятелни блока с различна етажност оформя вътрешен двор, в който се влиза от три посоки - юг, югоизток и североизток.
      Първите две нива на комплекса са предвидени за офиси и магазини. Оформя се цялостен търговски център, обслужващ живущите в района.
      Общият брой на апартаментите е 220. Проектирани са двустайни апартаменти с площ от 45 до 74 м2, компактни тристайни жилища от 79 м2, просторни тристайни апартаменти с квадратура от 88 до 100 м2 и луксозни четиристайни жилища от 130 м2. Те ще бъдат отоплявани с природен газ.
      Вътрешният двор е развит върху подземния паркинг, който е на две нива и осигурява 120 паркоместа и 120 самостоятелни гаражни клетки.
      Краен срок за завършване на целия комплекс е месец април 2009 г.
      СЕЛЕКТ АПАРТМЪНТС
вече предизвиква интереса на много софиянци и жители на Софийска област.
      Желаещите да закупят апартаменти, ателиета, офиси, магазини, гаражи и паркоместа в новия комплекс могат да се обръщат към Силистар Юг ООД, която ще извършва продажбите без комисионна. В офисите на Силистар Юг ООД ще получите подробна и изчерпателна информация относно разположението, разпределението, цените и възможните схеми за плащане на имотите от комплекса.


    Интервю с инж. Пламен Бенински - управител на ЕВРОБУЛ БЪЛГАРИЯ ХОЛДИНГ ЕООД, шест месеца след началото на строежа, публикувано във вестник "БГ Строителен пазар" брой:42/29.10 - 04.11.2007 г.
  
  Балансът между цени и качество продава обектите, построени от ЕВРОБУЛ БЪЛГАРИЯ ХОЛДИНГ ЕООД
     В края на март 2007 г.ЕВРОБУЛ БЪЛГАРИЯ ХОЛДИНГ ЕООД започна изграждането на девет самостоятелни жилищни сгради, формиращи СЕЛЕКТ АПАРТМЪНТС, ситуирани в кв. „Княжево. Инвеститорът е възложил изпълнението на няколко подизпълнителски фирми, доказали и утвърдили се в бранша. Комплексът предизвика интереса на много софиянци и жители на Софийска област,както и на много чужди граждани от Испания, Италия, Полша, САЩ, Англия и Швейцария. Крайният срок за завършването му е месец април 2009 г. За да разберем докъде е стигнало изграждането на СЕЛЕКТ АПАРТМЪНТС, как вървят продажбите в комплекса и на кои фирми се е доверил инвеститорът, се срещнахме с инж. Пламен Бенински, управител наЕВРОБУЛ БЪЛГАРИЯ ХОЛДИНГ ЕООД.
   - Г-н Бенински, как върви изграждането на СЕЛЕКТ АПАРТМЪНТС в кв. Княжево. Бихте ли ни казали какво е положението днес, половин година по-късно, след първата копка през март?
    - Към днешна дата блокове В-1 и В-2, които са обединени, са на 6-та плоча, блок Е е на 5-та плоча, блокове В-4a и D, както и блокове С и B-3 са на 2-ра плоча, а при блокове В-4 и B-5 приключваме с изкопа. Целият обект се движи в график, както виждате, стъпаловидно, и блокове В-1 и В-2 ще бъдат завършени най-скоро. Той е съгласуван и с банката, която ни финансира и те също са доволни от факта, че спазваме заложените срокове.
   - Великолепният изглед към Витоша, ансамбълът от девет самостоятелни сгради с различна етажност, които оформят вътрешен двор с малка градина, подземният паркинг, в който ще има места за всички собственици на апартаменти и лесният достъп до комплекса вече предизвикаха интереса на много софиянци. Как вървят продажбите в СЕЛЕКТ АПАРТМЪНТС?
    - Продажбите вървят много добре, до миналата седмица имаме вече точно 100 сключени договора за апартаменти, а като се има предвид, че те са общо 220, това означава, че вече сме стигнали почти половината – постижение, с което не всички строители и инвеститори могат да се похвалят и което показва завидно темпо. Надяваме се до Нова година да приключим със сделките, особено като се има предвид, че ноември и декември са най-силните месеци, не се съмнявам, че ще продадем и останалите жилища в СЕЛЕКТ АПАРТМЪНТС.
Много често ни питат как постигаме това. С разумен баланс между цена, локация и качество на строителството. Хората оценяват съотношението цена и местоположение, лесният достъп до квартала, наличието на училище и магазини, изобщо на инфраструктура, двата големи булеварда, особено на Цар Борис ІІІ, който води директно до центъра на столицата, и пресмятат, че всички тези удобства струват скъпо. В същото време нашите цени не са толкова високи и те достигат до извода, че при нас е най-изгодно закупуването на апартамент, особено ако държат да живеят в престижната югозападна част на София.
   - Какво ви предстои оттук нататък?
    - Оттук нататък, естествено, ни предстоят нови проекти, но засега все още не мога да кажа къде точно ще строим, все пак крайният срок за предаване на СЕЛЕКТ АПАРТМЪНТС е април 2009 г. Но това, което със сигурност мога да заявя, е, че сме се насочили към изпълнението на по-сериозни обекти като този, който строим в момента. Защото и за големите, и за малките сгради, да речем от порядъка на 2 000 - 3 000 даже и 5 000 кв. м РЗП, процедурите по съгласуване на проекти, по изграждането на необходимата инфраструктура – ел. мрежа, ВиК, път, газ и др., продължават еднакво дълго, което прави последните нерентабилни. За нас  икономически по-изгодно е да се строят големи комплекси. Естествено, това е и въпрос на възможности, а ние имаме такива и затова смятаме да се занимаваме с мащабни проекти. Но още отсега не мога да кажа точно къде ще бъде новата ни строителна площадка – проучваме няколко потенциални терена и когато се спрем върху един от тях, ще го обявим официално.
   - Всеки комплекс се нуждае от поддръжка, след като бъде построен. Кой ще управлява СЕЛЕКТ АПАРТМЪНТС след като бъде завършен? Каква ще е стратегията за развитието му, след неговото населване?
    - Управлението на един подобен комплекс включва минимум от мероприятия, които са общи за всички – поддръжка на зелените площи, на асансьорите, чистотата във всеки отделен вход и общо за комплекса, подземните гаражи и паркоместа, които ще останат непродадени, трябва да влязат в употреба и престоя върху тях да се тарифира по някакъв начин и т.н. Това не струва скъпо, но Общото събрание на живущите сами ще решат с коя фирма да се договорят за тези услуги. Не сме ние хората, които ще им налагаме или препоръчваме тази или онази фирма. Всеки случай, ние не извършваме подобна дейност и в плановете ни за в бъдеще тя не влиза. Това е специфична работа, която едва сега прохожда в България, изисква специализирана квалификация и е наистина по-добре да има отделни компании, които да се занимават само с това и когато човек сключи договор с тях, да знае, че те съвестно ще си изпълняват задълженията.
   - ЕВРОБУЛ БЪЛГАРИЯ ХОЛДИНГ ЕООД инвестира 20 000 000 лева в СЕЛЕКТ АПАРТМЪНТС. Строителните работи са възложени на няколко подизпълнителски фирми. Кои са те и как върви партньорството ви с тях?
    - В момента на обекта вървят само изкопни работи и груб строеж. Изкопните работи се изпълняват от фирма Нова светлина, която се справя доста добре, а за грубия строеж сме се доверили на две компании – Промстроймонтаж ООД и Инст ООД. Доволни сме и от тях, тъй като се справят както със сроковете, така и с качеството на строеж, поради което най-вероятно и в бъдеще ще продължим да работим заедно.
    Снимка: Инж. Пламен Бенински, управител наЕВРОБУЛ БЪЛГАРИЯ ХОЛДИНГ ЕООД